Bine ati venit la HELCO LEASING!

Suntem situati in Craiova, judetul Dolj , avem o echipa tanara care promite sa actioneze profesional pentru beneficiul dumneavoastra.Dati-le ocazia sa-si onoreze promisiunea!

HELCO LEASING
bd.Decebal 23 , Craiova , DJ

Telefon 1 : 0351-467360 ,
Telefon 2 : 0351-467361 ,
Telefon 3 : 0351-467362
Fax 1 : 0351-461777 ,
Fax 2 : 0251 - 418655

Companii Reselleri Contacteaza-ne! Calculator rate!

Testarea cunostintelor despre leasing

Esti pregatit pentru leasing? Iti poti confirma nivelul de pregatire raspunzand catorva intrebari din testul nostru. Acorda-ti un punct pentru fiecare raspuns corect. Cumparatorii care obtin 8 puncte pot continua procesul cu incredere. Celor care obtin sub 7, li se recomanda concultarea unui specialist.

 

1.Leasingul este mult prea complicat pentru a fi inteles de clientii obisnuiti, asa ca zambeste cu inteles si spera ca nu vei fi taxat foarte mult. Adevarat sau fals ?

 

2.Chiar daca nu intelegi foarte bine procesul de leasing poti face o afacere profitabila daca soliciti cotatii de la mai multi dealeri. Adevarat sau fals ?

 

3. Dobanda intr-un contract de leasing mai este numita si :

a) Costul transformat in capital

b) Coeficient de siguranta

c) Intr-un contract de leasing nu exista dobanda

 

4.Cand doresti sa obtii o finantare de tip leasing, nu faci nici o negociere. Pretul este stabilit de dealer sau de banca si nu iti ramane decat sa accesti sau nu oferta. Adevarat sau fals ?

 

5.Pentru a maximiza beneficiile leasingul, este indicat sa inchei un contract pe :

a) 36 de luni

b) 48 de luni

c) 60 de luni

 

6. Cand cumperi un echipament in leasing platesti mai putine taxe. Adevarat sau fals ?

 

7.Care dintre urmatorii termeni nu are nimic in comun cu leasingul ?

a) Nota de negociere

b) Valoare reziduala

c) Gradul de indatorare raportat la venit

d) Redeverinta

e) Asigurare de risc

 

8. Daca se produce o mica defectiune(zgarietura) a produsului achizitionat in leasing de-a lungul perioadei de contractare, vei fi taxat pentru reparatii la sfarsitul perioadei de leasing. Adevarat sau fals?

 

9. Care tip de leasing ti se potriveste cel mai bine?

a) Deschis

b) Inchis

 

10. Leasingul nu are nici un sens deoarece platesc toate acele rate iar la final returnez produsul achzitionat. Adevarat sau fals?

 

Raspunsuri

 

  1. Fals. Leasingul este complicat dar sunt cateva cai usoare pentru a putea controla tranzactia. Citeste in continuare si elementele de baza ale leasingului vor fi prezentate in raspunsurile ulterioare.
  2. Adevarat. Totusi asigura-te ca compari mere cu mere. Cu alte cuvinte: decide termenii contractului: durata( iti recomandam leasingul de 36 de luni), numarul de kilometrii si costurile aditionale. De asemenea, asigura-te ca produsele pe care le compari au acelasi nivel de performanta si aceleasi optiuni. Daca toate aceste lucruri sunt la fel, atunci te poti orienta unde poti obtine un contract mai bun.
  3. b) Money Factor(numit si coeficientul de leasing). Coeficientul de siguranta este  scris ca multiplicator, nu ca procent, ca si cum 9 procente ar fi exprimate ca .00375. Pentru a converti coeficientul de siguranta in procent, inmulteste-l cu 24.
  4. Fals.Fals.Fals. Leasingul este la fel de negociabil ca un contract de vanzare. De fapt, un leasing prost te poate costa mai mult decat lucru cumparat la un pret nerentabil.
  5. a)36 de luni. Unul dintre motivele pentru care achizitionezi produse in leasing este acela de a le schimba cat mai des. De asemenea, daca semnezi un contract pe 36 de luni, minimizezi costurile de intretinere, deoarece produsul va fi in garantie.
  6. Adevarat. Unul dintre avantajele leasingului este aceea ca platesti taxe doar pentru acea parte a produsului pe care o folosesti. Daca urasti taxele, o sa iubesti leasingul.
  7. 3) Gradul de indatorare raportat la venit. Daca dealerul incepe sa vorbeasca despre acest lucru trebuie sa ai grija. El incearca sa iti to leverage your house since debt-to-income ratio is used in the mortgage business but has nothing to do with leasing.
  8. Fals. Contractul de leasing este conceput astfel incat defectiunile minore sa nu te coste nimic.
  9. b)Inchis. Asta inseamna ca poti returna produsul la sfarsitul perioadei de leasing fara a mai face plati ulterioare. In cazul unui contract deschis poti fi responsabil pentru plati ulterioare.
  10. Fals. Banii tai ti-au permis sa folosesti un produs pentru un pret mai mic decat daca l-ai fi cumparat